Bæredygtige produkter

Alle produkter hos Nordic Twins er syet ud af genbrugstekstiler, som er nøje udvalgt og købt i Danmarks mange genbrugsbutikker - eller foræret af venlige sjæle. Det er smukke duge, gardiner, sengetøj og reststoffer, som ellers bare skulle være blevet smidt ud, som vi istedet giver nyt liv og dermed forlænger tekstilets levetid, dog med en ny funktion.

Zero Waste-mentaliteten

Vores mål med Zero Waste-mentaliteten er at bruge alt genbrugsstoffet, som vi køber eller modtager, så der dermed går mindst muligt stof til spilde. Måden vi forsøger at gøre det på, er bl.a ved at bruge resttekstilerne til mindre projekter, såsom vores julepynt, scrunchies og guirlander - eller ved at bruge left-over tekstiler fra tidligere kollektioner til lommer på vores totebags. På den måde får vi skabt nye og spændende kombinationer af reststof, som alligevel ikke kunne række til en helt style.

Bæredygtig indpakning

Indpakningen er oftest en stor del af oplevelsen, når man bestiller varer fra en webshop. Der bliver ikke sparet på emballagen - og det er oftest pakket fint ind i alverdens, som man alligevel bare smider ud. Det synes vi er enormt ærgerligt og spild af ressourcer. Vi har derfor for miljøets skyld valgt at fjerne alt unødvendig indpakning, men det emballage vi har tilvalgt, er så det mest bæredygtige man kan få nu til dags.

Vi sender vores pakker i en forsendelsespose, som er lavet af 100 % genanvendt plastfolie og fremstillet i Danmark uden naturskadelige stoffer. Den bæredygtige plast stammer fra en dansk plastikpose fabrik, som bruger det overskydende plast fra produktionen, fremfor at kassere.

Derudover bruger vi græspapir og rustikke etiketter lavet af 100% genbrugspapir. Indpakningspapiret er FCS-certificeret, og er fremstillet i Sverige af 30 % græs og 70 % træfibre fra skandinavisk træ. Græspapir er et nyt, organisk materiale, da græs vokser hurtigt og er både resourcebesparende og komposterbart. Derfor har vi valgt netop det materiale til at pakke vores ordrer ind i.

Dog er det muligt at fravælge sig indpakning, hvis man vil spare det væk. Det gør man ved at trykke "fravælg emballage" under "din indkøbskurv".